Před rokem jsme si jídlo v restauraci koupili už jen přes výdejní okénko. Kvůli rozjezdu druhé vlny epidemie covidu vláda podniky zavřela a s krátkou přestávkou před Vánocemi držela pod zámkem až do května, tedy více než půl roku. Bez omezení nemohou fungovat restaurace ani teď – stále platí třeba povinné rozestupy mezi hosty nebo limit pro počet konzumentů u stolu. Při kontrole pak musí návštěvníci prokázat, že jsou očkovaní, testovaní nebo prodělali covid. Jaký dopad to má na byznys? A co by pro provozovatele znamenalo opětovné zpřísnění pravidel?

Poslechněte si celý náš podcast Ranní brífink. Držíme v něm krátký formát, právě tak na cestu do práce nebo k rychlé kávě, když jste na home officu. A budeme rádi, když si nás každé ráno najdete na webových stránkách HN nebo ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Nejnovější díl Ranního brífinku a také epizody dalšího podcastu Poprvé si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty i v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts