Před rokem jsme si jídlo v restauraci koupili už jen přes výdejní okénko. Kvůli rozjezdu druhé vlny epidemie covidu vláda podniky zavřela a s krátkou přestávkou před Vánocemi držela pod zámkem až do května, tedy více než půl roku. Bez omezení nemohou fungovat restaurace ani teď – stále platí třeba povinné rozestupy mezi hosty nebo limit pro počet konzumentů u stolu. Při kontrole pak musí návštěvníci prokázat, že jsou očkovaní, testovaní nebo prodělali covid. Jaký dopad to má na byznys? A co by pro provozovatele znamenalo opětovné zpřísnění pravidel?

Poslechněte si celý náš podcast Ranní brífink. Držíme v něm krátký formát, právě tak na cestu do práce nebo k rychlé kávě, když jste na home officu. A budeme rádi, když si nás každé ráno najdete na webových stránkách HN nebo ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Nejnovější díl Ranního brífinku a také epizody dalšího podcastu Poprvé si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty i v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts

 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist