Ceny potravin rostly v únoru meziročně o 4,4 procenta, o měsíc dříve dokonce o 4,8 procenta. To je výrazně víc, než činila celková inflace a ceny jídla se tak opět staly jedním z jejích tahounů. V loňském roce přitom byly naopak tím, co pomáhalo celkovou inflaci mírnit. Co se změnilo, proč jsou Češi na ceny potravin velmi citliví a jak to může ovlivnit celkové vnímání inflace, nejen na to v Ranním brífinku odpovídá hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš.

V tomto podcastu držíme krátký formát, právě tak na cestu do práce nebo k rychlé kávě, když jste na home officu. A budeme rádi, když si nás každé ráno najdete na webových stránkách HN nebo ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Nejnovější díl a také další podcasty Hospodářských novin si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty i v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts.

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist