Zlevňování potravin v Česku pokračuje, byť ceny v obchodech klesají pomaleji než od zemědělců. U některých komodit – jako je například pšenice – se už ceny dostaly na úroveň před začátkem ruské invaze na Ukrajinu. Na pultech obchodů se to ale zatím projevilo jen částečně. A žádné další výrazné zlevňování nelze očekávat, říká Tomáš Maier z Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity. Proč tomu tak je a jak výrazný podíl mají na konečné ceně potravin vstupní suroviny, také o tom uslyšíte v Ranním brífinku.

V tomto podcastu držíme krátký formát, právě tak na cestu do práce nebo k rychlé kávě, když jste na home officu. A budeme rádi, když si nás každé ráno najdete na webových stránkách HN nebo ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Nejnovější díl a také další podcasty Hospodářských novin si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty i v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist