Poslední rok nazývali mnozí gastronomičtí nadšenci rokem „vlažného jídla”. Donáškové služby sice vzkvétaly, zážitek z pokrmů však výrazně pokulhával. Fine-diningové restaurace tak neúnavně přemýšlely, jak udržet kvalitu a překlopit luxus takzvaně „do ruky”. Papírové krabičky zkoušeli šéfkuchaři nahradit stříbrnými a na hranolkách jste mohli ochutnat třeba strouhaný lanýž. Za zavřenými dveřmi a mezi čtyřmi stěnami bytu zmizelo také tradiční rozdělení jídel podle denní doby a ve slovnících se objevila nová slova jako „linner”, „snackification” nebo „bread art”.  

V druhém dílu podcastu Trendspotting HN si tyto a mnohé další pojmy rozebereme a odhalíme mnohdy ne tak překvapivé tendence, které se za nimi skrývají. Nezapomeneme ani na ekologii a biohacking – tentokrát prozkoumáme, jak ulevit rozvířené mysli pomocí noční zmrzliny či nealko drinku. A napijeme se také koktejlu, jež vznikl na základě parfému české niche značky Pigmentarium. 

Nejnovější díl a také předchozí epizody podcastu Trendspotting si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty a také v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist